Nagyvilág

Németországban is járt a manchesteri merénylő

Vizsgálják a hatóságok, van-e német vonatkozása a terrortámadásnak.

A manchesteri öngyilkos merénylet elkövetője, Salman Abedi a robbantás előtt néhány nappal Düsseldorfban járt – írja a Der Tagesspiegel német biztonsági forrásokra hivatkozva.

Abedi május 18-án, a merénylet előtt négy nappal Düsseldorfban tartózkodott, és még aznap repülővel Manchesterbe utazott. A német biztonsági szervek most vizsgálják, hogy van-e német vonatkozása a hétfőn történt terrorcselekménynek.

A merénylő még korábban Líbiában tartózkodott, egy prágai géppel érkezett a düsseldorfi repülőtérre. Az még nem ismert, találkozott-e valakivel a német városban, az is lehet, hogy csak átszállt a manchesteri járatra, és el sem hagyta a repülőtéri tranzitzónát.

A hatóságok egyelőre nem tudják, hogy Abedi mit keresett Líbiában, ahonnan családja származik. Az sem ismert, hogy melyik repülőtérről érkezett Prágába. Vizsgálják, hogy az észak-afrikai országban felkeresett-e valakit rokonai közül, és kapcsolatba lépett-e az Iszlám Állammal.

A német hatóságok egyelőre nem találtak kapcsolatot a merénylő és a németországi radikális iszlamista szubkultúra között, amelynek egyik központja éppen Észak-Rajna Vesztfália tartomány. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik