Nagyvilág

Rendőrökkel ölette meg magát egy 15 éves fiú

Kihívta saját magára a San Diegó-i rendőröket, majd légpisztolyt fogott rájuk, hogy lelőjék.

Minden jel arra mutat, hogy „rendőrök általi öngyilkosságot” követett el egy 15 éves fiú, akit szombat hajnalban lőttek agyon rendőrök a kaliforniai San Diego egyik gimnáziumánál, miután fegyvert fogott rájuk – jelentette a helyi sajtó. A helyi rendőrség hétfőn megerősítette, hogy a gyereknél búcsúüzenetet találtak, és kiderült az is, ő volt az, aki a 911-es segélyhívón rendőröket küldött saját magára. Ami arra utal, előre eltervezte az egészet.

A fiú helyi idő szerint pár perccel hajnali fél 4 előtt hívta a segélyhívót, kérve, hogy nézzenek rá egy fiúra, aki a Torrey Pine gimnázium parkolójában áll. A hívás szerint a fiú fegyvertelen volt.

Egy perc múlva két rendőr érkezett az iskolához, és amikor kiszállt az autójukból, a parkolóban álló fiú egy pisztolyt húzott elő a nadrágjából, és ráfogta a rendőrökre, akik azonnal fegyvert rántottak. A gyerek a felszólítás ellenére sem dobta el a fegyvert, majd elindult a rendőrök felé, akik ekkor többször is rálőttek – közölte a rendőrség a helyi sajtóval.

A járőrök megpróbálták életben tartani a gyereket, míg a mentősök kiérkeztek, de a fiút a kórházba szállítás után halottá nyilvánították. A fiú lelövése után derült ki, hogy a kezében lévő fegyver egy légpisztoly volt. A rendőrség közlése szerint mindkét rendőrön volt kamera. A felvételek nyilvánosságra hozásáról az ügyészség hoz majd döntést – írta a Los Angeles Times.

A 15 éves fiú egy légpisztolyt fogott a rendőrökre, hogy lelőjék. Fotó:CBS8

A gyerek nevét a hatóságok fiatal kora miatt nem hozták nyilvánosságra. Csak annyit lehet róla tudni, hogy fehér volt, a gimnáziumban tanult, és annak közelében lakott szüleivel, egy gazdag környéken.

A San Diegó-i rendőrség hétfőn közölte, hogy a gyereknél találtak egy búcsúlevelet, ami a rendőrkapitányság gyilkossági osztályát vezető Mike Holden hadnagy közlése szerint arra utal, azért hívta ki saját magára a rendőröket, hogy lelőjék. A rendőrök közül az egyik 28 éve, a másik négy éve szolgál rendőrként. Az eset után irodai munkára osztották be őket.

Bár a rendőrök kapnak kiképzés a hasonló esetek elkerülésére, szakértők elmondása szerint akkor már nincsen választásuk, amikor valaki fegyvert fog rájuk – írta a Los Angeles Times. A lapnak nyilatkozó szakértők szerint a „rendőr általi öngyilkosságra” készülő emberek szándékosan olyan helyzetbe hozzák magukat és a velük szemben fellépő rendőröket, aminek nem lehet más a vége, mint az, hogy lelövik őket.

Segítségre van szüksége?

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetbe kerül, van segítség! Hívja a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik