Nagyvilág

Bezárták a világ legidiótább helyén lévő autósiskoláját

Valamiért úgy gondolták, nagyszerű ötlet egy háztetőn oktatni autóvezetésre az embereket. A kínai hatóságok másként gondolták.

A helyi hatóságok bezártak egy autósiskolát a kínai Tajjüan városában, annak helyszíne miatt. Az autóvezetéssel ismerkedő tanulókat ugyanis egy háztetőn oktatták.

A hatóságok az Ecns cikke szerint biztonsági okokkal indokolták az iskola bezárását. Valamiért úgy gondolták, egy háztető nem a legjobb hely megismerkedni egy autó irányításával.

A legjobb, hogy a háztetőn látható nyomok tanúsága szerint az oktatók még csak nem is az épület közepén gyakoroltak a tanulóvezetőkkel, hanem vészesen közel a széléhez. Ahol csak egy nem túl vastagnak tűnő betonkorlát állt a fékpedállal még csak ismerkedő emberek, és a háromemeletnyi mélység között.

A helyszín az Ecns cikke szerint egyébként eredetileg egy autóparkoló lett volna. De látszólag nem nagyon lett befejezve. Az oda vezető külső rámpán ugyanis mintha nem lenne semmilyen korlát. Kíváncsiak lennénk, hogy vajon a tanulóvezetőket arra is ráküldték-e.

És, ha valaki esetleg nem értené, miért is volt olyan veszélyes a helyen az iskola, emlékeztetőül álljon itt egy fénykép egy kínai nő tavaly januári autóvezetői vizsgájáról. Egészen pontosan annak végeredményéről. Igen, a nő éppen csak elkezdte a jogosítvány megszerzéséhez szükséges gyakorlati vizsgát, amikor teli gázzal egyenesen nekihajtott egy falnak, áttörve azt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik