Nagyvilág

Samanthára itta magát a kanadai pilóta, de nem engedték felszállni

A kanadai fapados repülő kapitánya részeg volt, mint az albán szamár, de szerencsére kiszúrta a személyzet, ahogy bebólintott és rendőrökkel vitették le.

A megengedett érték háromszorosa volt a véralkoholszintje annak a pilótának, akit a kanadai Calgaryben kapcsolatak le a rendőrök. A gép már felszálláshoz készült – a mexikói Cancún volt az úticél -, ekkor észlelte a személyzet, hogy furán hadovál a kapitány.

Aztán már csak azt vették észre, hogy elszundított a pilótafülkében.

Mivel egy repülőt részegen vezetni, vagy ezt megkísérelni elég bűncselekménygyanús, rendőrök kísérték el a kapitányt, akit meg is vádoltak hamar pár vonatkozó cselekménnyel. A pilóta annyira be volt tintázva, hogy várni kellett az első bírósági meghallgatással, amíg kijózanodik.

Janine Massey, a Sunwing fapados légitársaság szóvivője az 595-ös járat személyzetét dicsérte, hogy időben észrevették, a pilóta alkalmatlan a repülésre, és ezt jelezték is. A gép végül egy új kapitánnyal szállt fel, a légitársaság pedig elnézést kért az utasoktól.

Ugyan nagy katasztrófa is lehetett volna a pilóta ittasságából, Paul Stacey a rendőrségtől elmondta, nagy veszély azért nem fenyegetett, a fékek és ellensúlyok, azaz a többszöri ellenőrzés segített, hogy ne szállhasson fel a részeg kapitány. Legalább ő nem kezdett maszturbálni a pilótafülkében.

(News.com.au)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik