Nagyvilág

Irányítás helyett maszturbált 11.500 méteres magasságban a pilóta

Felfüggesztette az állásából a British Airways (BA) az 51 éves Colin Glover kapitányt, miután durva képek kerültek nyilvánosságra, amiken egy pilóta, út közben, a repülőgép irányítása helyett, a műszerfalra feltett lábakkal maszturbál.

A képeket a The Sun című bulvárlap juttatta el a légitársaság vezetőségéhez.  A műszerfalon jól látható a repülőgépek szériajelzése, ebből azt lehet tudni, hogy legalább két járaton történt ilyen incidens. Hasonló szériaszámokkal nem csak repülőgépei, hanem szimulátorai is vannak a légitársaságnak, de a brit lapnak nyilatkozó légügyi szakértők, szinte biztosak benne, hogy a fotók, repülés közben, egy Boeing 777-es pilótafülkéjében készültek. Ezt támasztja alá az is, hogy a BA felfüggesztette Glovert, bár a férfi tagadja, hogy ő szerepelne a képeken.

Chris Yates légügyi szakértő azt nyilatkozta, hogy bár a mai robotpilóták nagyon sokat tudnak, egy-egy váratlan turbulencia súlyos gondokat okozhat repülés közben. A BA közölte, a lehető legkomolyabban veszik az ügyet, a vizsgálat még folyamatban van.

(További fotókat a The Sun oldalán találsz, IDE kattintva!)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik