Nagyvilág

Lebombázták a szíriai kislány házát, akinek maga J.K. Rowling küldött könyvet

Egy szíriai kislány azt mondja, azért olvas, hogy elfelejtse a körülötte zajló háborút. Az Aleppóban élő Bana Alabed Twitteren osztja meg a nagyvilággal, mi történik vele éppen, itt találta meg a Harry Potter-könyvek szerzője, J.K. Rowling is, aki ezért egy könyvet is küldött neki.

Az aleppói kislány sorsa most még rosszabbra fordult, hiszen legutolsó üzenetében azt írja, nincs már otthona, és majdnem meghalt, miután lebombázták az Aleppó keleti részén lévő házukat.

Az üzeneteket Bana édesanyja osztja meg Twitteren, aki nemrég azt nyilatkozta, azért csinálják ezt, mert szeretnék, ha a világ meghallaná a hangjukat. A kislány pedig azt kérdezte:

miért nem segít rajtunk senki?

Csütörtökön legalább 32 civil halt meg csütörtökön az észak-szíriai Aleppónak a lázadók kezén lévő részében a kormányhadsereg légi és tüzérségi bombázásaitól, az áldozatok között van öt gyerek is, jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) civil aktivistahálózat. Rámi Abderrahmán, az angliai székhelyű OSDH vezetője azt mondta: a bombázások áldozatainak száma több is lehet, mert sokan vannak még a romok alatt.

Azóta, hogy a szíriai kormányerők november 15-étől kezdődően hevesebben ostromolják a lázadók kezén lévő kelet-aleppói városrészeket, 188 civil halt meg, köztük 27 gyerek.

(BBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik