Nagyvilág

Behúztak egyet a brit EP-képviselőnek, kórház lett a vége

Nagyon összevesztek a pártelnököt elvesztő brit függetlenségpártiak Strasbourgban.

Nigel Farage jó nagy slamasztikába vitte az országát és a pártját: mióta távozott a UKIP-ból, azaz az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjából, Nagy-Britannia elindult az EU-ból való kilépés, a pártja az eljelentéktelenedés útján. A UKIP most újabb pofont kapott belülről, majdnem szó szerint:

Egy EP-s pártmegbeszélésen úgy összevesztek Strasbourg-ban, hogy Steven Woolfe európai parlamenti képviselő összeesett és kórházba kellett szállítani. A Guardian szerint azért, mert megütötték korábban.

Woolfe neve azért is érdekes, mert 19 napja megválasztották pártelnöknek Diane Jamest, aki két és fél hét után lemondott, és Woolfe jelezte, indulna a pozícióért. A még korábban lemondott, most ideiglenesen visszatért pártvezető, Farage közleményben írta meg, hogy nagyon sajnálja, hogy egy párton belüli vita ekkora vitává fajult, ráadásul állítása szerint Woolfe állapota súlyos.

Az Északnyugat-Angliát az EP-ben képviselő 49 éves Woolfe csütörtökön még rendesen részt vett egy szavazásban Strasbourg-ban, azután lett rosszul. A párt többi vezető politikusa, így az elnökségért szintén ácsingózó Raheem Kassam is jobbulást kívánt Woolfe-nak. Ő még a saját tévés szereplését is lemondta emiatt.

Frissítés: Az Independent szerint vérömlenyt találtak Woolfe agyában, de a Politico tudósítója szerint annyira jól van a férfi, hogy fel tudjon ülni magától, és várhatóan megfigyelésre benn tartják a kórházban az éjjel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik