Nagyvilág

Afganisztánt is megjárta a dallasi rendőrgyilkos

A 25 éves férfi büntetlen előéletű volt és nem volt kapcsolata terrorszervezetekkel, de érdeklődött a fekete militáns csoportok iránt.

Kiderült a személyazonossága annak a férfinak, aki rendőrökre lőtt Dallasban. Közülük ötöt megölt. A 25 éves Micah Xavier Johnson tartalékos katona volt, büntetlen előéletű és nem volt kapcsolata semmilyen terrorszervezettel.

Mint azt korábban megírtuk: Johnson azt mondta a rendőröknek, hogy fehér embereket, különösen rendőröket akart ölni, mert felháborította, hogy a rendőrök számos alkalommal öltek meg feketéket. A férfit egy parkolóházban kerítették körül, és négyórányi eredménytelen tárgyalás után robottal juttattak be egy robbanószerkezetet, ami végzett vele.

A dallasi rendőrfőnök szerint látszott a támadás során, hogy Johnson katonai kiképzést hagyott. A férfi egyébként Afganisztánt is megjárta.

Míg Johnson a fehér emberekkel szembeni gyűlöletéről beszélt, Facebook oldaláról kiderült, hogy nevelőanyja is fehér lehetett. Ugyanakkor internetes tevékenységéből ítélve a rendőrgyilkos kifejezetten érdeklődött a fekete militáns csoportok iránt, és fekete nacionalistaként határozta meg magát. (Mail Online)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik