Nagyvilág

Üvegkoporsóban került elő a 145 éve eltemetett kislány

A légmentesen lezárt koporsóban teljes épségben maradt meg a gyermek holtteste, kezében még most is egy rózsát fogott.

Teljes épségben került elő egy 145 évvel ezelőtt eltemetett, hároméves szőke kislány holtteste egy aprócska üvegkoporsóban egy San Francisco-i ház alól. Kezében még most is egy vörös rózsát fogott.

A ház, amely alól a gyermek előkerült, egy régen felszámolt temető helyén épült. A ház felújításán dolgozó munkások bukkantak az ólomból, bronzból és üvegből készült, légmentesen záródó koporsóra. Egy építőmunkás azt mondta: a kislány hosszú szőke haja, a körmei, a koporsóba és a hajába szórt virágok, a ruhája mind épségben megmaradt.

A koporsón semmilyen nyom nem volt, ami alapján azonosítani lehetne a kislányt, akit Mirandának neveztek el. A ház tulajdonosa azonban azzal szembesült, hogy az ő felelőssége, hogy gondoskodjon a megtalált gyermekről. Csak úgy nem temetheti vissza a kertjébe, ugyanakkor a törvényes eljárás több ezer dollárba kerül.

A ház tulajdonosnője azt mondta: felkavarta a dolog, úgy érzi magát, mintha a saját gyermeke feküdne egyedül az udvarán. Végül összekötötték egy szervezettel, amely azonosítatlan gyermekek számára biztosít méltó temetést. (Daily Mail)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik