Nagyvilág

Kim Dzsongun versenyt rendez húga kezéért

Az észak-koreai diktátor nem bízza a véletlenre: egy verseny keretében óhajtja megtalálni húga, Kim Jo Dzsong számára az igazit. A Koreai Munkapárt központi bizottságába nemrég beválasztott Kim Jo Dzsong biztos lehet benne, hogy a lehető legjobb férjet kapja, hiszen bátyja maga választja a jelölteket, akik között megtalálhatja jövendőbelijét. A The Sun információi szerint a férjkeresésnek ezzel a módjával már próbálkoztak 2012-ben is, ám akkor a férjjelöltek közül senki nem bizonyult méltónak arra, hogy feleségül vehesse a húszas évei végében járó nőt.

Az ideális vőlegény 178 cm magas, a phenjani Kim Ir Szen Egyetem hallgatója vagy ott végzett és teljesített katonai szolgálatot.
A jövendőbeli arát, Kim Jo Dzsongot egyébként a hónap elején megtartott hetedik kongresszuson helyezték hivatalba, amit harminchat év után tartottak meg.
Egy dél-koreai lap értesülései szerint Dzsong kisasszony propaganda felelős lesz, ezen kívül a kinevezések és előléptetések is az ő hatáskörébe tartoznak majd. Kerítésben még lehet, hogy jobb is, mint bátyja, állítólag közreműködött Kim Dzsong és az amerikai kosárlabdázó Dennis Rodman barátságának elmélyülésében, aki már kétszer is járt Phenjanban.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik