Nagyvilág

Nem volt hajlandó börtönbe küldeni a bíró a késelő lányt

Megkímélt a börtönbüntetéstől egy 15 éves lányt Jonathan Durham Hall címzetes brit bíró. A vádlott gyilkossági kísérletért állt bíróság előtt, mert egy hatalmas konyhakéssel leszúrt egy 56 éves férfit. A bíró azt mondta, hogy nemcsak, hogy nem küldi rács mögé a lányt, de még a bírságot is befizeti helyette, ha kéri.

A Bradfordi Koronabíróságon elhangzott, hogy a lányt nyolc éves korábban kezdte el szexuálisan zaklatni későbbi áldozata. Az ügyben feljelentés történt, amit nyomozás, majd bírósági tárgyalás követett. A férfit végül 2009-ben közösségi munkára ítélték.

Miután szabadon távozott a bíróságról, a férfi tovább zaklatta a lányt, próbálta rávenni, hogy kezdjenek viszonyt. A lány állandóan attól rettegett, hogy a férfi elkapja és megerőszakolja, emiatt az iskolai teljesítménye annyira leromlott, hogy kirúgták az iskolából. A lánynál tavaly novemberben szakad el cérna. Mivel úgy érezte, hogy hazája igazságszolgáltatási rendszere cserbenhagyta, úgy döntött saját kezűleg tesz pontot az ügy végére.

Magához vett egy nagyméretű konyhakést, és bekopogott zaklatója ajtaján. „Most meg foglak ölni” – mondta, amikor kinyílt az ajtó, majd családtagjai szeme láttára mellkason szúrta a férfit. Bár a kés elvágott egy artériát, a gyors orvosi beavatkozás megmentette a férfi életét. A lány, aki akkor azt hitte embert ölt, rögtön feladta magát a rendőrségen.

A bíró két évre egy ifjúsági rehabilitációs programba utalta a lányt, aki ez idő alatt szakember felügyelete alatt lesz.

(Telegraph)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik