Külföld

Nagyon igazságtalan a világ a férfival, aki Adolf Hitlernek nevezte el a gyermekét

24.hu
24.hu

2016. 04. 07. 13:41

Isidore Heath Campbell a világ egyik legnagyobb nácirajongója. Hitler-bajuszt, meg számtalan horogkeresztet, a harmadik birodalom jelképeit, illetve a fehér felsőbbrendűséget szimbolizáló tetoválást visel. Ezek mellett a 42 éves, New Jersey-i férfi imád második világháborús, német egyenruhákban pózolni, de úgy érezte, hogy náciságának kinyilvánításában nem állhat meg a külsejénél. Elsőszülött fiát Adolf Hitler Campbell névre keresztelte. Aztán a többi gyermeke is hasonló neveket kapott: Eva Braun Campbell és JoyceLynn Aryan Nation (Árja Nép) Campbell.

Campbell és első felesége gyermekeik fotójával (kép: Youtube)

A férfi és első felesége, a szintén elvakultan szélsőjobboldali Deborah, 2008-ban bukkantak fel először az amerikai sajtóban, miután egy pékség elutasította, hogy „Boldog születésnapot Adolf Hitler” feliratú tortát készítsen a fiuknak. A médiavisszhang hatására, a család telefonhívást kapott a gyámhivataltól, a gyerekeket nem sokkal később állami gondozásba vették.

Campbellék aztán nyolc évre teljesen eltűntek a nyilvánosság elől, míg az elmúlt hetekben azonban két különböző hír is megjelent velük kapcsolatban. Egyrészt, megjelent az amerikai iTunes-on egy 2014-ben készült, „Meet the Hitlers (Ismerje meg Hitleréket)” című dokumentumfilm, amiben a Hitler vezetéknevet öröklő amerikaiak mellett, ők is szerepet kaptak. Másrészt Isidore Heath Campbellt márciusban letartóztatták a menyasszonya ellen elkövetett, párkapcsolaton belüli erőszak vádjával. (A férfi idő közben élvállt első feleségétől.)

A dokumentumfilmben Campbell sokat panaszkodik szerencsétlen sorsáról, nem érti, hogy miért hurcolják meg pusztán azért, mert Adolf Hitlernek nevezte el a fiát. „Az embert a személyisége határozza meg, nem a neve” – mondja, majd elmeséli, hogy mióta a sztorijuk napvilágot látott, úgy bánnak velük, mint valami hulladékkal.

Ehhez jött háttérként a márciusi letartóztatás. Campbellt a menyasszonya, az ugyancsak neonáci Bethanie Zito jelentette fel párkapcsolaton belüli erőszakért, még 2015 novemberében. Az ügy néhány héttel később járta be az amerikai sajtót, amikor a nő interjút adott egy New Jersey-i hírportálnak. Azt nyilatkozta, hogy valóban veszekedtek Campbellel, de azt, hogy a férfi bántotta, csak mérgében találta ki.

Elmondta, hogy a veszekedés után ő kirohant a fészerbe, ahol dühében törni-zúzni kezdett, ekkor ráborul egy polc és megvágta az arcát. Aztán elpanaszolta, hogy hiába akarta visszavonni a vallomását, hiába mondta a rendőröknek, hogy a vőlegénye valójában ártatlan, nem voltak hajlandók ejteni az ellene felhozott vádat.

Campbell ez után még hónapokig bujkált, míg valaki egy benzinkútnál felismerte, és értesítette a rendőröket. A férfi jelenleg egy pennsylvaniai börtönben várja a bírósági tárgyalását.

(News.com.au, NY Daily News)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

US President Donald Trump (C), Secretary of Defense James Mattis (L) and US Navy Captain Richard McCormack (R) attend an operations briefing at the pre-commissioned USS Gerald R. Ford aircraft carrier in Newport News, Virginia, March 2, 2017. / AFP PHOTO / SAUL LOEB
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.