Nagyvilág

Az eltűnt maláj gép egy újabb darabját találhatták meg

mh370 (mh370)
mh370 (mh370)

Akár az eltűnt malajziai utasszállító repülőgép része is lehet az a tárgy, amit napokkal ezelőtt Afrikától keletre, az Indiai-óceánon lévő Mauritiuson találtak – írta vasárnap a szingapúri The Straits Times című lap internetes oldalán.

Don Thompson, az MH370 Független Csoport elnevezésű szervezet szakértője kijelentette, hogy az általa megtekintett fényképen látható repülőgépdarabok hasonlítanak a két éve eltűnt malajziai utasszállító kabinbelsőjének válaszfalára.

A csoport a tárggyal kapcsolatos információit megosztotta az ausztráliai közlekedésbiztonsági hivatallal (ATSB). Amennyiben megerősítést nyer, hogy a talált tárgy valóban az eltűnt utasszállítóé, akkor ez lesz első alkalom, hogy a repülőgép belsejéből került elő valamilyen gépdarab.

A roncsra egyébként egy házaspár talált rá a Mauritiushoz tartozó Rodriguez-szigeten nyaralásuk során egy tengerparti séta közben szerdán.

Tavaly júliusban a Madagaszkártól keletre fekvő Réunion szigetén találták meg a repülőgép szárnyának egyik részét, a csűrőlapot. Réunion mintegy 3700 kilométerre van az Ausztráliához közel eső térségtől, ahová a gép utáni kutatási munkát eddig összpontosították.

A gép egy további darabjára Mozambikban bukkantak. Ezeket a tárgyakat Ausztráliába küldték elemzésre, ahol úgy találták, hogy bizonyosan az eltűnt utasszállítóról származnak.

A Malaysia Airlines MH370-es járata, egy Boeing 777-es típusú gép Kuala Lumpurból Pekingbe tartó útján 2014. március 8-án tűnt el 239 emberrel a fedélzetén.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik