Nagyvilág

Ki nem találná, melyik szervezet támogatja Trumpot!

mexikói határ (Array)
mexikói határ (Array)
Újabb ezreket nyert meg magának mindenki Donaldja, mert ő nem a főnökökre, hanem a talpasokra hallgat és szavatolja az USA biztonságát.

16 500 munkavállaló érdekeit közvetíti az a szervezet, ami kiállt az amerikai republikánus elnökjelöltségért küzdő Donald Trump milliárdos mellett. Ez pedig nem más, mint a Nemzet Határőr Tanács, a határvadászok szakszervezete. Azért különösen megmosolyogtató – de nem meglepő a lépés -, mert Trump több megszólalásában ment már neki a bevándorlásnak, illetve sürgette egy hatalmas fal felhúzását a mexikói határon.

A határőrök azzal indokolták kiállásukat Trump mellett, hogy nem a szervezet vezetőségének igenembereire hallgat, hanem az egyszerű talpas határvadászok szavára is ad. A szakszervezet egyébként még sohase állt ki egyetlen elnökjelölt mellett sem, sőt érdekes színt ad a mostani ún. endorsementjüknek, hogy tagjai a Kormányzati Alkalmazottak Amerikai Föderációjának, ami viszont Obama-párti.

Trump ugyan szépen teljesít a republikánus előválasztásokon, de a kampánya most kissé akadozik. Egyfelől a pártvezetés is támadja őt, a rendezvényein rendszeresek az erőszakos összetűzések és kampányfőnöke ellen is eljárás zajlik egy riporter megcibálása miatt. Cikkünket a szakszervezet nemes szavaival zárnánk:

ha nem biztosítjuk a határainkat, az amerikai közösségek továbbra is szenvedni fognak a bandák, kartellek és erőszakos bűnözők kezei közt, akik az ártatlanokra leselkednek. Az amerikai emberek élete és biztonsága a tét, és a Nemzeti Határőr Tanács nem fog az partvonalon üldögélni.

(Washington Post)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik