Nagyvilág

Meghalt egy hétéves kislány az ugrálóvárban

Életét vesztette egy kislány az angliai Harlow-ban, szombaton. Az eset a húsvéti vásáron történt, és vélhetően egy hirtelen széllökés okozta a tragédiát, mely elsodort egy ugrálóvárat.

Az eset egyelőre meglehetősen rejtélyes. A vizsgálatokat végző kenti és essexi súlyos bűncselekményekkel foglalkozó nyomozók, arra kérnek mindenkit, hogy jelezzék nekik, ha bármint tudnak a történtekkel kapcsolatban, videofelvételekre különösen nagy szükség lenne.

Két embert, egy 24 éves nőt és egy 27 éves férfit már letartóztatott a rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával.

A családok szombaton a hosszú hétvége apropóján kapcsolódtak ki a Harlow Town Parkban. A húsvéti programot a Thurston vidámpark szervezte.

Azt, hogy a kislány, hogyan veszthette életét a széllökés miatt elsodort ugrálóvártól egyelőre a szervezők maguk sem tudják. Állításuk szerint ők minden biztonsági intézkedést megtettek “kastély” felállítása közben.

Tavaly ugyanebben a vidámparkban történt már egy hasonló eset, amikor három gyerek megsérült, mert rájuk omlott az ugrálóvár.Harlow önkormányzatának tisztviselői ezután ellátogattak a helyszínre és javaslatot tettek számos egészségügyi és biztonsági fejlesztésre, beleértve az eseményeken való gondosabb odafigyelést is.

A helyi konzervatív képviselő Robert Halfon azt nyilatkozta a The Guardian újságírójának, hogy a város lakói értetlenül állnak a történtek előtt, és nagyon kíváncsiak, hogy milyen okok állhattak a balesetek hátterében.

Azt fogom kérni az illetékes hatóságoktól, hogy sürgősen vizsgálják ki az elmúlt két év eseményeit, és derítsék ki a tragédiák okait. Így megvizsgálhatnánk, hogy szükség van-e esetleg a légvárak betiltására Harlowban, ahhoz, hogy egy ilyen szörnyű tragédia soha nem történhessen meg újra.

-mondta a képviselő.

A hétéves kislány életét a helyszínen próbálták megmenteni, mentőhelikopterrel szállították kórházba, ám az orvosok már nem tudtak rajta segíteni.

(via The Guardian)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik