2750055 12/02/2015 Russia's Deputy Defense Minister Anatoly Antonov during a briefing on the situation in Syria at the ministry's Press Center./Ministry of defence of the Russian Federation
Külföld

Orosz miniszter-helyettes: „nem akarunk tankokat küldeni Budapestre”

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

hírszerkesztő. 2016. 03. 25. 20:59

Anatolij Antonov szerint csak azért riogatnak az oroszokkal, hogy növelni lehessen a védelmi kiadásokat.

Néhány ország játékot űz a terroristákkal, és azt hiszik, létre lehet hozni olyan szigeteket, amelyeket nem érint a terrorizmus – mondta Anatolij Antonov orosz védelmi miniszterhelyettes a Deutsche Wellének. A politikus az összefogás fontosságát hangsúlyozta, mint az egyetlen lehetőséget, amellyel fel lehet venni a harcot a terrorizmus ellen.

Antonov szerint hazája meg tudta állítani a terror terjedését Szíriában, és úgy véli, még jobb lenne, ha szembeszállhatnának a terrorral az egész Közel-Keleten.

A miniszter-helyettes szerint Oroszország a bizalom hiánya miatt nem tud együttműködni a nyugati országokkal. Szerinte

be kellene fejezni olyan rémtörténetek terjesztését, amelyek szerint Oroszország tankokat küldene a balti államokba, Szófiába vagy Budapestre.

„Senki nem akar ilyet. Nincsenek ilyen tervek. Oroszország nem akar háborút. Már a gondolat elképesztő” – mondta.

A politikus azt magyarázta az interjúban, hogy szerinte a balti államokban „régi trükk azt kiabálni, hogy jönnek az oroszok, szaladjatok az életetekért”. Úgy látja, ezzel lehet növelni a katonai kiadásokat és felkelteni az őket pénzügyileg támogató nyugati államok, Németország, Franciaország, Olaszország és Spanyolország figyelmét. „De ezeknek az országoknak sokkal pragmatikusabb a gondolkodásuk. Ők megértik, hogy az Európát, a Közel-Keletet és Ázsiát érintő biztonsági kérdéseket nem lehet Oroszország segítsége nélkül megoldani” – mondta Anatolij Antonov.

Egy éve Antonov az orosz Komszomolszkaja Pravdának beszélt arról, hogy „Ukrajna nem ellenségünk” és semmilyen körülmények között nem fognak háborúzni Ukrajnával.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Businessman Donald J. Trump, a candidate for the Republican Party nomination for President of the United States, speaks at the 2016 AIPAC Policy Conference at the Verizon Center in Washington, DC on Monday March 21, 2016. Credit: Ron Sachs / CNP (RESTRICTION: NO New York or New Jersey Newspapers or newspapers within a 75 mile radius of New York City) - NO WIRE SERVICE -Két gimnazistát is letartóztattak, mert az interneten fenyegették Donald Trumpot
Hármas robbantás Jemenben – 22 halott