Nagyvilág

Megúszta a börtönt a rákos kislányát molesztáló apa

Az amerikai férfi beismerte, hogy mit tett agydaganattól szenvedő hatéves lányával, az anyuka kérésére mégsem került rácsok mögé.

Egy amerikai bíróság tizenkét év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a 41 éves Jeremy Schwert, miután a férfi bűnösnek vallotta magát gyerekmolesztálás vádjában- jelentette a helyi sajtó. Az Indiana államban élő férfi azért állt bíróság elé, mert rendszeresen molesztálta hatéves kislányát, akit két évvel korábban agydaganattal diagnosztizáltak, és egy éven át kemoterápiás kezelést kapott.

Az ügyészség kilenc év letöltendő börtönbüntetést kiszabását kérte Schwerre, de az ügyében döntő bíró végül eleget tett az anyuka kérésének, és nem küldte börtönbe a férfit. A nő – aki jelenleg válófélben van a férfitól – azért akarta, hogy szabadlábon maradjon, hogy pénzügyi segítséget tudjon nyújtani a családnak.

„A bíró a gyerek legjobb érdekeit tartott szem előtt, és mivel ez nem egy tehetős család, a gyerek anyjának, a gyereknek és egy másik gyereknek szüksége van a dolgozó apára, az egészségügyi biztosítás és a megélhetési költségek miatt” – közölte Schwer ügyvédje.

A férfit 2015-ben tartóztatták le, miután anyja a gyerekvédelmi hatóságnál feljelentést tett ellene. A nőnek a kislány mondta el, hogy apukája esténkén fogdosni szokta, és ő is megfogta „pipilukáját”, ami a család szava a nemi szervre. A lány azt is elmondta anyjának, hogy ez titok, amit apja szerint nem mondhat el senkinek, mert börtönbe kerülhet miatta.

A bíróság a felfüggesztett börtönbüntetés mellett kötelezte Schwert, hogy hagyja el a családi házat, és azt adja át az anyának és gyerekeinek. Valamint GPS-es nyomkövetőt kell hordania, nevét fel kell rakni a szexuális bűnözők listájára és rendszeresen kezelésekre kell járnia egy tanácsadóközpontba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik