Külföld

Fantasztikus érveléssel úszta meg a büntetést a vezetés közben telefonáló férfi

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

hírszerkesztő. 2016. 03. 03. 21:23

Nem tudták bizonyítani, hogy nem csak fejvakarásra használta a kezében tartott készüléket.

„Ha valaki a kezében tartja a telefonját, de nem használja rendeltetésszerűen, vagyis nem beszél vagy nem ír rajta, azzal nem sérti meg a közlekedési szabályokat” – ezt mondta ki egy német bíró abban az eljárásban, ami egy 22 éves férfi ellen indult vezetés közbeni telefonálás miatt.

A megvádolt férfi ügyvédje azzal érvelt, hogy védencének viszketett a feje, azt vakarta a kezében lévő telefonnal. A bírót meggyőzte a védekezés, mert a férfi fején egy kiütés volt a tárgyaláskor. A tanúként idézett rendőr sem tudta megcáfolni, hogy ez történhetett.

A német autóklub szakértője azért hangsúlyozta, hogy vezetés közben nagyon nem javasolt a telefonnal szöszmötölni, mert elvonja a figyelmet, és a szervezet külön üdvözölte, hogy a német törvényhozás nemrég szigorított a vezetés közbeni telefonálás büntetési tételein. (The Local)

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Tusk: keményen dolgozunk, de kell még egy kis idő
The Patriarch Kirill of Moscow and All Russia during celebration in his honor in the Orthodox Metropolitan Cathedral in Vila Mariana Sunday, 21. (PHOTO: WILLIAM VOLCOV/BRAZIL PHOTO PRESS)Börtönbe küldenék Oroszországban a keresztényeken gúnyolódó férfit