Külföld

Járókelők mentették meg egy csatornába zuhant kocsi utasait

24.hu
24.hu

2016. 02. 13. 15:16

Anya és néhány éves gyermeke csak a szerencsének és négy bátor férfinek köszönheti az életét.

Az RTL Nieuws holland hírcsatorna értesülései szerint a fiatal édesanya gyermekével épp bevásárolni indult a belvárosba, mikor a baleset történt. Úgy tudni, a nő több hibát is vétett: egyrészt túl közel állt meg a csatorna széléhez, másrészt a kéziféket sem húzta be, így az autó gurulni kezdett, míg végül a folyóba zuhant.

Mikor észrevette, hogy a kocsi gurul, az anya minden tőle telhetőt megtett, hogy időben kimenekítse kisbabáját az autóból, csakhogy nem boldogult a gyerekülés csatjaival, így végül az autóval együtt mindketten a vízbe zuhantak. Legnagyobb szerencséjükre az esetet sokan látták, a szemtanúk közül négyen ráadásul azonnal a vízbe ugrottak, hogy kimentsék a bajba jutott asszonyt és gyermekét.

A Huffington Post című amerikai hírszájt úgy értesült, a nőt és gyermekét egy kalapács segítségével szabadították ki a gyorsan süllyedő járműből. Riporterük szerint az eszközt az egyik segítő egy közeli irodaházból szerezte. Ennél azonban sokkal valószínűbbnek tűnik, hogy a négy bátor férfi az utcán talált kövekkel tört be a kocsi szélvédőjét, hogy aztán az ajtót kinyitva, kimentse a bennrekedt édesanyát és gyermekét.

Miután megmentőik partra segítették őket, mindkettőjüket kórházba vitték: szerencsére az ijedtségnél komolyabb bajuk nincs. Az esetet követően nyilatkozott az egyik megmentő is: Ruben Abrams az RTL Nieuwsnak elmondta, azt tette, amit mindenki más tett volna az ő helyében.

“Minden egészséges férfi ezt tette volna, ez egy teljesen természetes reakció, ha látod, hogy valaki bajban van és segítségre szorul”

-mondta majd hozzátette, örül, hogy a nem mindennapi délután végül szerencsés véget ért.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

kaszino(430x286).jpg (Array)Fegyveresek törtek be egy francia kaszinóba
iszlám állam (Array)Törökország is részt venne az Iszlám Állam elleni szárazföldi hadműveletekben