Külföld

Teljesen kiakolbólították Ramádiból az ISIS-t

24.hu
24.hu

2016. 02. 09. 15:10

Nyögvenyelősen, de végre sikerült Anbár tartomány székhelyét visszavenni a dzsihadistáktól. Sok munka van még hátra, nem kevés elhagyott robbanószerkezet van a városban.
Korábban a témában:

A nyugat-iraki Anbár tartomány székhelyének, Ramádinak a pereméről is elűzték az Iszlám Állam (IÁ) fegyvereseit, így a kormány már a város egészét ellenőrzése alatt tartja – közölték kedden az iraki biztonsági erők és az Iszlám Állam elleni amerikai vezetésű koalíció. Az iraki csapatoknak tavaly december végén Ramádi központját sikerült csak felszabadítaniuk a dzsihadisták uralma alól.

A fővárostól, Bagdadtól mintegy 100 kilométerre található város tavaly májusban került az IÁ kezére, ami az iraki hadsereg legnagyobb kudarca volt az északi Moszul 2014-es eleste óta. A bagdadi belügyminisztérium szerint a Ramádit a fővárossal összekötő utat is a kormány ellenőrzi már.

A Washington vezette koalíció szóvivője az AP hírügynökségnek azt mondta: annak ellenére, hogy átvették az ellenőrzést az egész város felett, számtalan hátrahagyott robbanószerkezet jelent veszélyt, és nincs kizárva az sem, hogy az IÁ újra megtámadja a települést – írja az MTI.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Forsensics officers in overalls and masks walk by the tent errected over the scene where a man died after being discovered on fire in the park outside the wall of Kensington Palace in London on February 9, 2016.  
A man has died after being found on fire outside Kensington Palace in the early hours of February 9, police said. Officers were called to the London home of the Duke and Duchess of Cambridge after receiving reports a man was behaving suspiciously. On arrival a man was found on fire and despite efforts from officers and paramedics the man was pronouced dead at the scene.
 / AFP / LEON NEALFelgyújtotta magát egy férfi Vilmos herceg és Katalin hercegnő rezidenciájánál
MUNICH, GERMANY - FEBRUARY 09: Workers of a railway company called "Meridian" are seen on duty at the two trains' collision site after two commuter trains collied on a route, close to Bad Aibling, approximately 60 kilometers (40 miles) southeast of Munich, Germany on February 09, 2016. At least 8 killed and several others injured after the collision, reported. Lukas Barth / Anadolu AgencyBajorországi vonatbaleset: keresik a fekete dobozt