Külföld

Tanzánia levadássza és kitoloncolja a bevándorlókat

24.hu
24.hu

hírmunkás. 2016. 01. 26. 21:32

Charles Kitwanga tanzániai belügyminiszter bejelentette, hogy kormánya különleges műveletbe kezdett.

Túl sok külföldi él országunkban törvénytelenül, nem fogunk tétovázni, hogy letartóztassuk és kiutasítsuk őket

– mondta Kitwanga hétfőn.

A kelet-afrikai ország a bevándorlók egyik fő tranzitállomása. Főként az elmúlt öt évtized legsúlyosabb szárazságától szenvedő Etiópiából és Szomáliából érkeznek törvénytelenül Tanzániába, ahonnan legtöbben a Dél-afrikai Köztársaságba vagy Európába akarnak eljutni.

A menekülteket útjukon embercsempészek segítik, afrikai mércével igen borsos áron: a tanzániai kormány értesülései szerint 1000-2000 dollárt (mintegy 300-600 ezer forint) is fizettetnek velük. Cserében egy ideig zsúfolt szállásokon rejtegetik, majd teherautókban csempészik őket a határokon át, több ezer kilométerre. Nem mindegyik migráns jut el “álmai földjére”, a Dél-afrikai Köztársaságba: 2012-ben 45 etióp fulladt meg egy konténerben Tanzánia középső részén. (MTI)

Kommentek

Police is seen near the shopping mall 'Moodgallerian' and a car tunnel in central Stockholm, after an explosion on January 26, 2016. 
 
 
The explosion caused damages to a car and a building, but no injuries are reported. The police are investigating the cause of the explosion.  / AFP / TT NEWS AGENCY / Marcus Ericsson / Sweden OUTRobbantás egy svéd bevásárlóközpontban
Kiirtják a vaddisznókat, hogy megállítsák sertéspestist Lengyelországban