Nagyvilág

Német pszichiáter: Merkel mesterségesen felfújt önképpel rendelkezik, veszélyes az országra

angela merkel (Array)
angela merkel (Array)

Hans-Joahim Maaz pszichoanalitikus,  bestsellerszerzőt arról faggatta a Huffington Post német kiadása, hogy a kancellár pártja rosszallása és az egyre több elforduló ellenére miért folytathatja sokat kritizált menekültpolitikáját, túloznak-e azok, akik Angela Merkel szellemi egészségéért aggódnak.

Merkel jelenlegi irracionális, nem egyértelmű viselkedése arra enged következtetni, hogy elveszítette a kapcsolatot a realitással

– jelentette ki a szakember, aki 1990-ben vált ismertté, amikor felrajzolta a keletnémetek pszichológiai profilját, nyugdíjazása előtt pedig egy Halléban található kórház főorvosa volt. Maaz szerint Merkelnél egy

„nárcisztikus alapproblémáról” van szó, a kancellár „mesterségesen felfújt önképpel” rendelkezik, és az a veszély fenyeget, hogy a kancellár a világ legnagyobb hatalommal rendelkező nőjeként tekint önmagára.Maaz úgy látja, hogy a kancellár nem rendelkezik az erős vezetéshez szükséges erényekkel, épp ellenkezőleg: az önbecsülés hiányát, kisebbrendűséget és bizonytalanságot vélt felfedezni Merkelnél.

A szakember egyenesen azt állítja, hogy Merkel intézkedései veszélyt jelentenek Németországra, mivel görcsös ragaszkodása a társadalom szétszakadásához vezethet. Maaz a politikus idegállapotáért aggódik, mivel ahogyan fogalmazott:

A jelenlegi helyzetben félő, hogy lelki vagy pszichoszomatikus összeomlás fenyegeti.

 

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik