Nagyvilág

Levetkőztették és összeverték 15 éves társukat kínai kamaszlányok

„Újabb bizonyíték a fiatalkorúak között terjedő erőszakra” – írja People’s Daily arról a videóról, ami néhány napja került fel Kína legnagyobb videomegosztó portáljára, az iqiyi.com-ra.

A felvételen az látható, hogy egy csapat, orvosi maszkot viselő kamaszlány megtámad egy fiatal lányt, ütlegelik, és rugdossák, miközben levetkőztetik, és elveszik az összes ruháját. Az áldozat megpróbál elfutni, de a támadói hamar utolérik, és ismét verni kezdik.

A bántalmazás közben feltűnik még egy csapat, iskolai uniformist viselő lány, akik megállnak, hogy végignézzék mi történik, de semmi mást nem tesznek. A kínai média szerint a felvételt is egy bámészkodó készítette, aki szintén úgy döntött: nem avatkozik közbe.

A Hainan tartományban fekvő Lingaoban készült felvételt két nap alatt, közel ötmillió ember nézte meg, így rendőrség is felfigyelt rá. A helyi kapitányság, illetve az internetes bűncselekmények elleni osztály is nyomozást indított az ügyben.

Kína központi hírcsatornája a CCTV News szerint az elmúlt néhány évben ugrásszerűen emelkedett a tinédzserek által elkövetett erőszakos bűncselekmények száma Kínában. Egy országos felmérés szerint a kamaszok 32,5 százalékát bántalmazták már legalább egyszer a társai.

(via Daily Mail)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik