Nagyvilág

Bill Clinton cáfolja, hogy Parkinson-kórban szenvedve

Sokaknak feltűnt, hogy remeg a keze.  

A kérdés azért merült fel, mert Bill Clinton januártól bekapcsolódott felesége, Hillary Clinton választási kampányába, rendszeresen részt vesz különféle rendezvényeken, beszédeket mond, interjúkat ad és érvel Hillary Clinton megválasztása mellett. Eközben pedig sokaknak, politikai elemzőknek is feltűnt, hogy folyamatosan reszket a keze.

Ez történt a hét végén, Iowa szövetségi államban tartott egyik választási kampánygyűlésen is, amikor a volt elnök beszédet mondott mintegy ötezer lelket számláló hallgatósága előtt.

A 69 éves Clinton azzal hessegette el az aggodalmakat, hogy ez “a korosodással együttjáró jelenség”.

A volt elnök egészségi állapota nem először foglalkoztatja a közvéleményt. 2009-ben merült fel először, hogy Parkinson-kórja van, ám Clinton akkor több televíziós interjúban is cáfolta.

Az elmúlt napokban többször, több helyen is visszatért rá. Mindahányszor a korával indokolta a kézreszketést. A Clinton Alapítvány szponzorálta egyik golf-versenyen a napokban például hosszasan beszélt erről, s egyenesen ő hozta szóba.

Valószínűleg észrevették: a kezem reszket kicsit, amikor fáradt vagyok, de ezzel sokan vannak így, amikor öregszenek

– fogalmazott a volt elnök.

Azt is részletezte, hogy amikor először észrevette, évekkel ezelőtt, azonnal kivizsgáltatta magát, de az orvosok megnyugtatták, hogy nincs Parkinson-kórja. Azóta, állítása szerint, nem is aggódik, bármennyire reszkessen is a keze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik