menekultek-calais(960x640).jpg (Array)
Külföld

Felszámolják a rettegett calais-i Dzsungelt

24.hu
24.hu

2016. 01. 14. 18:40

Konténervárosba költöztetnék a migránsokat, akik a francia kikötővárosból szeretnének brit földre jutni. A britek támogatják a távoltartásukat.
Korábban a témában:

Migránsok százait szólították fel a francia hatóságok, hogy hagyják el a spontán kialakult calais-i menekülttábort, a Dzsungelt – írja a BBC. Ezzel kezdetét veheti a tábor végleges elbontása. A migránsokat normálisabb szállásokon helyeznék el, de sokan nem akarnak moccanni tapodtat sem.

A francia kormány 500 menekültet akar konténerekből átalakított, fűthető és elektromossággal ellátott telepre költöztetni. 12 ember lakna egy konténerben, az egész telep maximális kapacitása pedig 1500 fő lenne (a Dzsungelben 4000 ember él).

Csütörtökig kaptak engedélyt a Dzsungelben maradásra, de a türelmi időszakot kitolták hétfőig, mielőtt jönnek a bulldózerek. A migránsok annak nem örülnek, hogy szétszednék a létrejött közösséget, és tartanak a jövőjüktől is.

A brit kormány viszont támogatja a lépést, hogy így rettentse el a szigetekre tartó többi esetleges bevándorlót. Eddig 18-an haltak meg, miközben megpróbáltak a Csalagúton át Nagy-Britanniába jutni.

Eközben Dunkerque-ben téliesített sátrakat ajánlottak fel az ott várakozó migránsoknak, az Orvosok Határok Nélkül szervezet is besegít itt, mert nem akarják, hogy emberek fagyjanak meg a jeges sárban.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

2756903 12/12/2015 President of Turkmenistan Gurbanguly Berdymukhamedov attends the international conference 'The Policy of Neutrality: International Cooperation for Peace, Security and Development' held in Ashgabat. Ramil Sitdikov/SputnikTeljesen betiltották a cigarettaárusítást Türkmenisztánban
This handout picture released in a "appel a temoins" (call for witnesses) by the French Police information service (SICOP) on November 15, 2015 shows a picture of Abdeslam Salah, suspected of being involved in the attacks that occured on November 13, 2015 in Paris. Islamic State jihadists claimed a series of coordinated attacks by gunmen and suicide bombers in Paris on November 13 that killed at least 129 people in scenes of carnage at a concert hall, restaurants and the national stadium.   AFP PHOTO / POLICE NATIONALE
RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / POLICE NATIONALE " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTSBrüsszeli ügyvéddel konzultált a szökésben lévő terrorista