Nagyvilág

Fegyverrel és baseballütővel felszerelve támadnak a menekültek a kamionosokra

A sofőrök arra panaszkodnak Calais-nél, hogy a menekültek egyre agresszívabban követelik, hogy átvigyék őket Franciaországból Angliába.

A Daily Mail hoz monstre összeállítást a Calais környéki fuvarozókról. A lap szerint a menekültek kövekkel dobják meg az autókat, azért, hogy bemászhassanak a raktérbe, de olyan is előfordult, hogy késsel, fegyverrel fenyegetik meg a sofőröket.

Az angol lap szerint a menekültek kiépítettek egy elterelőt is, ami egy Phil nevű sofőr szerint úgy néz ki, mintha az út le lenne zárva, ezért akart lekanyarodni. Az elterelőbe ért, ahol nagyjából 200 menekült rohanta meg a kamionját.

Olyan is előfordul, hogy a közúti táblákat viszik el vagy keverik össze, ezzel is lassításra, megállásra késztetve a sofőrt.

A kamionosok panaszkodnak, hogy a francia rendőrök semmit sem tesznek, a fuvarozók angol vezetője szerint addig semmi sem fog változni, amíg meg nem hal valaki.

Egy fuvarozó cég szerint a kamionosok tűzvonalban vannak, a helyzet pedig az ünnepek közeledtével csak rosszabb lesz.

A Daily Mailnek az egyik sofőr, a 48 éves Dave Taylor azt mesélte, hogy harminc éve csinálja ezt, de ilyen erőszakos fellépést még soha nem tapasztalt. Valaki egyszer bedobta téglával a szélvédőjét és ha jobbkormányos a kamion, biztos benne, hogy meghalt volna.

Egy másik sofőr, aki szintén három évtizede sofőr, azt mondta, eddig nem félt, de amikor nemrég hallott egy nagy durranást, majd oldalra nézett, látta, hogy menekült machetével integet felé.

A kamionosok azt mondják, sok menekültnél van fegyver, kés, baseballütő, nem érzik magukat biztonságban.

A menekültekkel szemétkedő kamionost nem fenyegették meg, a felvételek alapján ő csak simán agresszív.

(Daily Mail)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik