Nagyvilág

Megszólalt az interjúalany, akit élő adásban lőttek hátba

Négy hónappal azután, hogy élő adásban hátba lőtték, Vicki Gardner arról beszélt a CNN-nek, hogy szinte teljesen felépült és várja, hogy visszatérhessen dolgozni – írja a Buzzfeed. Garner idén augusztusban adott interjút a WDBJ7 nevű amerikai, helyi csatornának, mikor a televízió egyik volt munkatársa – később kiderült, hogy hosszas előkészítés után – lelőtte a 24 éves Alison Parker riporternőt és 27 éves operatőr Adam Ward-ot. A 41 éves Vester L. Flanagan felvételt készített a gyilkosságról, amelyet aztán a közösségi médiában is megosztott. A Bryce Williams újságírói nevet használó volt riporter, akit két éve bocsátottak el a WDBJ-től, legkevesebb 15 lövést adott le.

Flanagan egy autós üldözést követően, amelyben összetörte az általa vezetett autót, az I-66-os autópálya közelében fegyverével öngyilkosságot követett el. Válságos, életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították kórházba, de nem sikerült megmenteni.

Vicky Gardner a támadás után két hetet töltött kórházban, háromszor műtötték. Mint mondta: a kórházban gyakran nézett show-műsorokat, amelyek szerinte szórakozásként jelenítették meg az agressziót, úgy gondolja, emiatt válhattak érzéketlenné az amerikaiak az agresszív képsorokra.

A WDBJ7-nek a helyi kereskedelmi kamara vezetőjeként adott interjút, ide tér vissza a fizikailag és mentálisan is felépült asszony.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik