Nagyvilág

Taxiban szült a kismama: a sofőr kifizettette vele a kárt

Miközben fia az életéért küzdött, a taxis ráparancsolt az apára, hogy takarítson össze, vagy fizessen.

„A fiam a nyakára tekeredett köldökzsinórral, hetekkel a szülés kiírt időpontja előtt jött a világra. Sokáig az sem volt biztos, hogy egyáltalán életben marad”

– kezdte nem mindennapi történetünket a brit édesapa, Matthew Errington, majd hozzáteszi, ezekben a feszült pillanatokban ráadásul annak a taxinak a sofőrjével is meg kellett küzdenie, ahol a szülés lezajlott.

„Folyton azt kérdezgette, kifizetem-e a kárt. Mikor nem válaszoltam neki, mert a feleségemre figyeltem, odajött hozzám és közölte, vagy azonnal kifizetem a tisztítás költségét, vagy nekem kell feltakarítom a vért” – panaszolja az apa.

Errington a brit Metronak beszélt arról is, hogy kerültek a taxiba. Kiderült, a szülés a vártnál hamarabb, teljesen váratlanul indult meg.

„Nem volt más választásunk, taxit kellett hívnunk, hogy időben kórházba juthassunk” – idézi fel a történteket a 36 éves Karolina Dabrowska, majd hozzáteszi, út közben vált biztossá, menjenek akármilyen gyorsan is, nem fognak időben a kórházba érni.

„A sofőr ekkor a biztonság kedvéért félreállt, néhány perccel később pedig megszületett a kisfiam. A köldökzsinór a nyakára tekeredett és ha nem segít rajtunk a közeli hotel egyik vendége, aki történetesen éppen orvos volt, talán meg is hal.”

Az ügyben egyébként megszólalt az érintett taxitársaság szóvivője is. Elmondta, sajnálja a kellemetlenséget, amin a házaspárnak keresztül kellett mennie és kárpótlásul felajánlott nekik egy ingyen utat is.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik