Nagyvilág

350 Ku Klux Klan-tag nevét dobta ki az Anonymous

A hackercsoport elkezdte a kiszivárogtatást a fehérek felsőbbrendűségét hirdető rasszista szervezet tagjairól, a Facebook linkjeiket is megadták.

Több tagról már eddig is lehetett tudni, hogy tagja a Ku Klux Klannak, mint például James Pratt, aki a Twitter-életrajza szerint is „veterán, apa, klántag”, de olyanok is akadtak, akik a tévében is szerepeltek már a rasszista szervezet képviselőjeként vagy hivatalosan is vállalta a szervezet egyik csoportjának a vezetését.

Olyan is akadt, akinek korábban már meggyűlt a baja a törvénnyel a faji előítélete miatt, mint Frazier Glenn Millernek, a KKK Carolinai Lovagok alapítójának, akit  szeptemberben ítéltek halálra, mert megölt három embert egy zsidónegyedben Kansasben.

A lista szerint az FBI is beszivvárgott a KKK soraiba, hiszen három névnél is jelezték, hogy ők az FBI informátorai. Egyikük, Christopher Eugene Barker álcája már júliusban lelepleződött, amikor arról egy olyan radioaktív fegyverről számolt be, amellyel muszlimokat céloztak volna meg – írja a Guardian.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik