Külföld

A szlovákok túlnyomó többsége elutasítja a menekültkvótát

24.hu
24.hu

hírmunkás. 2015. 10. 27. 11:52

Szlovákiában a lakosság több mint háromnegyede helyesli azoknak az országoknak az álláspontját, amelyek elutasítják a bevándorlók újraelosztását célzó menekültkvótákat.

A felmérésben – amelyet a Polis Slovakia közvélemény-kutató ügynökség végzett több mint ezernégyszáz ember megkérdezésével október közepén – a menekültválsággal közvetlenül vagy közvetve összefüggő kérdéseket tettek fel a résztvevőknek.

Arra a kérdésre, hogy egyetért-e az EU által bevezetni kívánt menekültkvótákat elutasító országok – köztük Szlovákia – álláspontjával, a megkérdezettek 76,1 százaléka válaszolt igennel, 16,7 százalék pedig nemmel.

A felmérés készítői arra is rákérdeztek, hogy amennyiben Szlovákiának menedékkérőket kellene befogadnia, a lakosság vallási hovatartozás alapján kiket részesítene előnyben. A válaszokból kiderült: a megkérdezettek több mint fele (56,7 százalék) szükség esetén a keresztény vallású menedékkérők befogadását részesítené előnyben, 21,6 százaléka semmilyen felekezetű menekültet nem kíván befogadni, 18,2 százalékuk számára pedig mindegy, hogy a szükség esetén befogadott menekülteknek milyen lenne a vallási hovatartozása.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

LONDON, ENGLAND - MARCH 22:  A member of the public is treated by emergency services near Westminster Bridge and the Houses of Parliament on March 22, 2017 in London, England. A police officer has been stabbed near to the British Parliament and the alleged assailant shot by armed police. Scotland Yard report they have been called to an incident on Westminster Bridge where several people have been injured by a car.  (Photo by Carl Court/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.