Külföld

A szlovákok túlnyomó többsége elutasítja a menekültkvótát

24.hu
24.hu

hírmunkás. 2015. 10. 27. 11:52

Szlovákiában a lakosság több mint háromnegyede helyesli azoknak az országoknak az álláspontját, amelyek elutasítják a bevándorlók újraelosztását célzó menekültkvótákat.

A felmérésben – amelyet a Polis Slovakia közvélemény-kutató ügynökség végzett több mint ezernégyszáz ember megkérdezésével október közepén – a menekültválsággal közvetlenül vagy közvetve összefüggő kérdéseket tettek fel a résztvevőknek.

Arra a kérdésre, hogy egyetért-e az EU által bevezetni kívánt menekültkvótákat elutasító országok – köztük Szlovákia – álláspontjával, a megkérdezettek 76,1 százaléka válaszolt igennel, 16,7 százalék pedig nemmel.

A felmérés készítői arra is rákérdeztek, hogy amennyiben Szlovákiának menedékkérőket kellene befogadnia, a lakosság vallási hovatartozás alapján kiket részesítene előnyben. A válaszokból kiderült: a megkérdezettek több mint fele (56,7 százalék) szükség esetén a keresztény vallású menedékkérők befogadását részesítené előnyben, 21,6 százaléka semmilyen felekezetű menekültet nem kíván befogadni, 18,2 százalékuk számára pedig mindegy, hogy a szükség esetén befogadott menekülteknek milyen lenne a vallási hovatartozása.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Charleroi, 2017. szeptember 19.
A Ryanair ír légitársaság repülőgépei a belgiumi Charleroi repülőtéren 2017. szeptember 19-én. A cég több mint 2000 járatát törölte, ebből 143 Belgiumból induló járatot pilótahiány, a légiforgalmi irányítás kapacitásának szűkössége, a sztrájkok, a kedvezőtlen időjárás, valamint a személyzet szabadságának kötelező kiadása miatt. (MTI/EPA/Stephanie Lecocq)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.