Nagyvilág

Gyalog indultak el a menekültek az osztrák menekülttáborból

Sokan nem tudták, hogy nagyon messze van Németország, ezért inkább visszafordultak.

Mintegy ezerötszáz menekült áthatolt a rendőrségi kordonon az ausztriai Spielfeldnél lévő befogadó állomáson, és gyalog elindult Graz felé – közölte az osztrák rendőrség. A beszámolók szerint szerdán délelőtt mintegy kétezren érkeztek Szlovéniából a táborba, ahol ellenőrzésen és regisztráción estek át, majd a hatóságok folyamatosan szállították őket autóbuszokkal a szükségszállásokra. Sokan azonban hosszúnak tartották a várakozást, ezért elindultak a B67-es főúton Graz irányába.

A rendőrök először megpróbálták rábeszélni a menedékkérőket, hogy forduljanak vissza, de miután nem tudták őket meggyőzni, arra törekedtek, hogy legalább az autópályára ne menjenek fel. A gyalogos tömeget rendőrségi járőrkocsik és helikopterek kísérik.

A stájerországi rendőrség azt közölte, néhány órával később a gyaloglók egy része visszafordult, feltehetően rosszul tudták, hogy milyen messze van a német határ és rájöttek, hogy még több száz kilométerre vannak céljuktól. A spielfeldi befogadó központban közben normalizálódott a helyzet, folyamatosan érkeznek a menedékkérők Szlovénia felől, akiket zavartalanul szállítanak tovább.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik