Nagyvilág

Kampány közben késeltek meg egy polgármesterjelöltet Kölnben

Választási kampánya közepette megkéselték szombat reggel Kölnben Henriette Reker független főpolgármester-jelöltet Kölnben, egy nappal azelőtt, hogy főpolgármester-választást rendeznek a Rajna parti nagyvárosban. A támadásban Henriette Reker és négy másik ember, köztük kampánystábjának egyik tagja megsebesült. A 44 éves támadót elfogták, aki a lefegyverzése során szintén megsebesült. Reker és egy másik sebesült állapota súlyos, de nem életveszélyes – közölték a hatóságok.

A rendőrség szerint a támadás az Angela Merkel vezette Kereszténydemokrata Párt (CDU) egy piacon felállított választási standjánál történt, a független főpolgármester-jelölt bírja a CDU támogatását. A támadó motívumáról a hatóságok nem közöltek semmi.

A Kölner Stadt-Anzeigers napilap honlapja szerint Rekert egy 20 centiméteres pengével a nyakán sebesítette meg a támadó, aminek során megsérült a nyelőcsöve.

Bernd Petelkau, a CDU kölni elnöke, aki a támadás szemtanúja volt a Rheinischen Post helyi napilapnak elmondta, hogy a támadás előtt a férfi azt kiáltozta, hogy ő a “megváltó”. “Hamis minden, ami itt történik, megszabadítom magunkat az ilyen emberektől”. A támadás elkövetése után nem menekült el, azt hajtogatta, hogy “ezt meg kellett tennie.”

A német politikai pártok pártállástól függetlenül elítélték a támadást. A helyi választási bizottság tanácskozása után bejelentette, hogy a történtek ellenére a tervek szerint megtartják a vasárnapi főpolgármester-választást Kölnben.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik