Nagyvilág

Félpucér FEMEN-aktivisták zavarogtak a muszlimok vitáján

Kebleket lengetve jeleztek FEMEN-jelmezes emberek: nem engednek. Kegyetlen senyvedelem nem kell e nejeknek, mert verve lettek.

A nők és az iszlám kérdésköre volt az idei Salon Musulman fő témája, amin sok érdekesség történt, például meztelen nők is szaladgáltak – írja a BuzzFeed. A szalonon előadásokat, vitákat tartottak, olyan ellentmondásos vallási vezetők is felszólaltak a franciaországi Val-d’Oise-ban, mint Mahdi Kabir vagy Nader Abu Anas. Az esemény előtt petíciót is indítottak, épp az ő felszólalásuk ellen.

De persze a legkomolyabb megrökönyödést nem ez, hanem egy FEMEN-es akció váltotta ki. Az ukrán gyökerű nő- és polgárjogi csoport két félmeztelen tagja rohant a színpadra az egyik előadás alatt és azt kiabálták:

“Senki nem vet alá magának, senki se birtokol engem, én vagyok a magam prófétája!”

Nem akármikor szaladtak amúgy a színpadra, két imám épp arról vitázott, megütheti-e az ember a feleségét. A két nő kicsit elszámolta a felbukkanást, a BuzzFeed riporterei szerint épp akkor pattantak fel, amikor Mehdi Kabi azt javasolta hittársainak, kövessék Mohamed prófétát, aki sohasem ütötte és csicskáztatta a feleségét.

Időközben persze beszaladtak a biztonságiak, és pár durva rúgás kíséretében eltávolították a rebellis feministákat, akiket őrizetbe is vett a rendőrség. A FEMEN a Facebook-oldalára kitett közleményben megjegyzi, mindkét aktivista muszlim családból származik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik