Nagyvilág

Morvai leszúrta Junckert, aki a görög kormányfővel sms-ezett

Juncker pofoz (Array)
Juncker pofoz (Array)

A Jobbik patronáltja, Morvai Krisztina kiosztotta a kis tagállamokat semmibe vevő gazdagokat, na meg Jean-Claude Junckert is. Meglepő választ kapott.

Monoton és hosszú elemzést közölt az MTI arról az eseményről, hogy az Európai Parlamentben értékelték a soros elnökséget ellátó Lettország teljesítményét. Szó volt a görög válságra adandó válaszokról, a nagytőkét kiszolgáló Jean-Claude Junckerről, a menekültválságról, minden frakció mondta a magáét, aztán szót kapott a független Morvai Krisztina. Innentől átadjuk a szót az MTI-nek.

A függetlenek közül Morvai Krisztina kapott szót elsőként, aki szerint a Luxemburgból, egy szerencsés, gazdag nyugati országból származó Jean-Claude Juncker a fejlett nyugati államokat képviseli, de senki nem beszél arról, vajon miért menekülnek az emberek gazdasági menekültként a saját hazájukból.

 

“Meddig hallunk még mindig első osztályú és másodosztályú tagállamokról?” – kérdezte Morvai, aki szerint e tekintetben a lett elnökség sem tekinthető különbnek, elidegenedtek a valódi emberek valódi gondjaitól. A Jobbik színeiben mandátumot szerzett politikus megjegyezte, hogy Juncker “szerencsére még senkit sem pofozott fel, de változatlanul ismét a telefonját nyomkodja”.

Juncker védelmébe vette a lett elnökséget, és közölte, hogy éppen Alekszisz Ciprasszal, a görög kormányfővel sms-ezett, az pedig rosszindulatú demagógia, hogy a bizottság ne foglalkozna az emberek problémáival.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik