Nagyvilág

Nem indították el a SkyGreece Budapestet érintő járatát

repulogep-katasztrofa(210x140).jpg (Array)
repulogep-katasztrofa(210x140).jpg (Array)

A kanadai tulajdonú légitársaság heti egy tengerentúli járata, amely Budapestet is érinti, nem indult el - írta meg a vs.hu.

A vs.hu úgy értesült, hogy a tervek szerint szombaton bepótolják a most kimaradt utat, jövő csütörtökön pedig már ismét menetrend szerint indul Torontóba és vissza a repülőgép.

A SkyGreece Airlines budapesti képviseletét ellátó B2Sky Hungary Kft. tájékoztatása szerint a problémát az okozta, hogy a görög állam korlátozta a határon átnyúló banki átutalásokat. A légitársaság Görögországban bejegyzett cégének ki kellett volna fizetnie azt a kerozint, amellyel külföldön töltik fel a repülőt, ezt azonban a görög hatóságok nem engedélyezték.

A portál információi szerint a kanadai tulajdonosok közvetlenül a görög pénzügyminisztériummal tárgyalnak a megoldásról. Emlékeztetnek: a görög Aegean Airlines járatai közül is töröltek már néhányat a korlátozás miatt, amely a hosszabb útvonalakat érinti, mert a rövidebb távokat végig tudják repülni az otthoni tankolással. Az érintett cégek azt próbálják elérni a görög kormánynál, hogy a pénzügyi tranzakciók korlátozásával ne bénítsák meg a turizmust – amely az ország egyik fő bevételi forrása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik