Nagyvilág

Donald Trump addig bevándorlózott, hogy mindenki faképnél hagyta

donald trump (Array)
donald trump (Array)

Híres rapper, áruházlánc, tévétársaságok, és Ricky Martin alapítványa is betartott a republikánus elnökjelöltségért zajló kampányban durva kijelentéseket tévő milliárdosnak.

Flo Rida, a platinalemezes rapper lemondta fellépését a Miss USA szépségversenyen, miután annak tulajdonosa, Donald Trump durva kijelentéseket tett a republikánus elnökjelöltségért zajló kampányban. Kortesbeszédében a milliárdos bűnözőnek, kábítószercsempésznek és erőszaktevőnek nevezte az országba érkező mexikóiakat, amellyel széleskörű felháborodást keltett. A Miss USA szépségverseny szervezőinek új műsorvezetők után is kell nézniük, ugyanis a Dancing with the Stars verseny győzteseként feltűnt Cheryl Burke és az MSNBC műsorvezetője, Thomas Roberts is visszalépett a feladattól.

A Macy’s áruházlánc is bejelentette, hogy megszakítja a kapcsolatot Trumppal, azt írták közleményükben, hogy csalódtak a milliárdosban. 2004 óta forgalmaztak Trump nevével fémjelezve férfi ruhákat, a maradék készletet most fillérekért kisöprik, újak pedig már nem kerülnek a polcokra. „Semmilyen formáját nem tűrjük meg a diszkriminációnak” – közölte a Macy’s, hozzátéve, hogy tárt karokkal várnak minden vásárlót és hovatartozástól függetlenül tiszteletben tartják emberi méltóságukat.

Kedden írtuk: több tévétársaság is azonnal felbontotta a szépségverseny közvetítéséről szóló szerződéseket, így az egyik legnagyobb amerikai televíziós hálózat, az NBC, a spanyol nyelvű Univision és az Ora TV, valamint a mexikói Televisa. A Miss USA-t csak interneten lehet majd követni.

Még a Ricky Martin Alapítvány is lépett: lefújtak egy golf-bajnokságot, amelyet Trump egyik birtokán tartottak volna meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik