Nagyvilág

Veszélyes bűnözőket fülelt le a rendőrség: limonádét árultak

lányok (Array)
lányok (Array)

Úgy tűnik, a texasi Overton rendőrsége már elkapott minden rablót és gyilkost a városban, hiszen járőreinek arra is futotta az idejükből, hogy két kislányra rápirítsanak, amiért plakátokat rongáltak illegálisan állították fel a limonádés bódéjukat az utcán - számolt be az esetről az ABC News.

A minden hájjal megkent tesók, a 8 éves Andria és a 7 éves Zoey, azért vágtak bele a kétes üzelmekbe, hogy pénzt gyűjtsenek apukájuk apák napi ajándékára. Még szerencse, hogy a rend éber őrei arra jártak és szóltak a kis gézengúzoknak, hogy “no-no”, a limonádébizniszt csak házaló engedéllyel működtethetik.

Több sem kellett a lányok anyukájának, Sandi Evans-nek, gyanútlanul besétált a városházára, hogy a házaló engedélyt beszerezze. Arra valószínűleg álmában sem gondolt, hogy a történet itt újabb bürokratikus kanyart vesz. Kiderült ugyanis, hogy a dokumentum kiadásához nem elég az igénylés, ahhoz a megyei egészségügyi hatóság hozzájárulása is szükséges.

Sandi és a lányok ezt hallva úgy döntöttek, inkább jó útra térnek, felhagynak illegális tevékenységükkel és bezárják a bódét, mielőtt bírságot szabnak ki rájuk. Az ABC News szerette volna megtudni a városházától, mégis mit kellene tenni (vagy kit kellene lefizetni – a szerk.), hogy valaki Overtonban limonádéárusítással kalapolhasson az utcán, de az önkormányzat erre nem tudott érdemleges választ adni.

A rendőrfőnök azzal mentegetőzött, hogy ők nem tiltották meg a limonádéárusítást, csak felhívták a lányok (igen, a 7 és 8 éves gyermekekről beszélünk még mindig) figyelmét, hogy amit tesznek, ahhoz engedélyt kell szerezniük.

A sztori végül igazi amerikai happy enddel zárult. Miután a helyi média is beszámolt a kishölgyek kálváriájáról, több felajánlást is kaptak, amelyekkel meglephették a mit sem sejtő apukát. Egy csúszdapark és egy rádió is belépőket adott a családnak, ráadásul 200 dollár is összegyűlt a limonádébodé bezárását követően.

Az extra jegyeket és a pénzt nem is tartották meg, hanem egy helyi gimnázium ösztöndíjalapjának adományozták, a maradék belépőkkel pedig a lányok és anyu elvitték aput csúszdázni.


ABC US News World News

Ajánlott videó

Olvasói sztorik