Nagyvilág

Videón, ahogy rakéta csapódik be egy autós előtt

Ukrajna-tamadas(960x640).jpg (ukrajna, támadás, autó, )
Ukrajna-tamadas(960x640).jpg (ukrajna, támadás, autó, )

Egy ukrán autós szélvédőkamerája rögzítette a délkelet-ukrajnai Mariupol elleni rakétatámadást.

A cink.hu bukkant rá az ukrán városban, a tegnapi tüzérségi támadás alatt készült felvételre, amit egy autós kamerája rögzített.

Helyi illetékesek közlése szerint a város ellen intézett támadásban 30-an meghaltak és több mint 90-en megsebesültek. A városvezetés vasárnap közölte, hogy a 93 sérült közül 40 nagyon súlyos állapotban van: többen valamelyik végtagjukat veszítették el, valamint feji, illetve hasi sérüléseket szenvedtek.

Petro Porosenko ukrán elnök gyásznapot rendelt el vasárnapra a mariupoli áldozatok emlékére. Az államfő a Mariupol elleni tüzérségi támadást olyan emberiesség elleni bűncselekménynek nevezte, amely a hágai törvényszék elé tartozik. Szavai szerint a Mariupol civilek lakta körzetének lövetése “azon terrorcselekmények sorozatába illeszkedik”, amelyek az elmúlt néhány napban történtek: a Volnovaha településnél elkövetett buszmerénylet, a donyecki trolibusz elleni véres támadás és számos település lövetése. 

Olekszandr Zaharcsenko, a kelet-ukrajnai szakadárok önkényesen kikiáltott Donyecki Népköztársaságának (DNR) vezetője személyesen jelentette be, hogy a szakadárok támadást indítottak az Azovi-tenger menti Mariupol ellen. Az Ukrajinszka Pravda ukrán hírportál videofelvételt is közölt Zaharcsenko beszédéről, amelyben bejelenti a támadást. A hírportál megjegyezte, hogy az orosz média később úgy idézte a szakadár vezér szavait, hogy nem rohamot indítanak, hanem a városon kívül lévő ukrán katonai állásokat támadják. Szombaton azonban az egyetlen harci esemény az ukrán fegyveres erők ellenőrzése alatt lévő város elleni tüzérségi támadás volt.

Olvasói sztorik