Nagyvilág

Négy túlélőt találtak Szibériában

helikopterbaleset (helikopterbaleset, )
helikopterbaleset (helikopterbaleset, )

Több mint egynapos keresés után szerdán megtalálták a kelet-szibériai Jakutföldön történt helikopterbaleset négy túlélőjét.

A gépen utazó 28 főből egy 12 éves fiú és a háromfős legénység élte túl a Mi-8-as típusú orosz helikopter zuhanását. Mind a négyüket kórházba kellett szállítani, a kamasz fiúnak a gerince sérült meg. Az utasok között 11 gyermek volt.

A túlélőket és a teljesen kiégett helikoptert csak a jelzőrakéták segítségével találták meg a mentőegységek, moszkvai idő szerint este fél hatkor – közölte az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának szóvivője. Oleg Voronov megerősítette, hogy a keddi súlyos légi baleset többi áldozatát nem tudták megmenteni. Ennek ellenére a mentőakciót folytatják.

Az első jelentések még arról szóltak, hogy a katasztrófában 19-en haltak meg. A bajba jutottak segítségére kedden azonnal mentőhelikopterek indultak, de a rendkívül felhős időjárás miatt nem tudtak leszállni. A helikopter a Gyeputatszkij telep és Kazacsje falu között menetrendszerűen közlekedett. Egy hágón átrepülve erős légáramlatba került, nekiütközött a hegyoldalnak, majd lezuhant és kigyulladt.

Legutóbb májusban ért baleset orosz Mi-8-as helikoptert az Irkutszki területen. A lezuhant gép fedélzetén kilencen haltak meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik