ferenc pápa (ferenc pápa)
Külföld

„Szent Péternek nem volt bankszámlája”

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2013. 06. 12. 09:09

Ezt mondta Ferenc pápa, amikor keddi homíliájában ismét hangsúlyozta, hogy az általa vezetett egyháznak az egyszerűség és szegénység jegyében kell cselekednie.

Korábban a témában:

„Szent Péternek nem volt bankszámlája. Amikor adót kellett fizetnie, az Úr elküldte a tengerre halászni, és a kifogott halban talált pénzzel fizetett” – fogalmazott Ferenc pápa a Szent Márta-házban bemutatott szentmisén. A pápai misén a Hittani Kongregáció munkatársai vettek részt, Gerhard Ludwig Müller, a kongregáció prefektusa vezetésével. A homília szövegét a Vatikáni Rádió közölte.

Ferenc pápa a megválasztása óta gyakran érintett témáról, az egyház missziójáról beszélt. Hangsúlyozta, hogy „az Evangéliumot egyszerűséggel és ingyen kell hirdetni”. Hozzátette, hogy a gazdagságra vágyó egyház „megöregszik és elveszíti életerejét”. S a szegénység melletti tanúságtétel „menti meg” az egyház tagjait attól, hogy befektetők, vállalkozók legyenek.

Márciusi megválasztásakor Ferenc pápa elmondta, hogy szegénységi fogadalma miatt választotta Assisi Szent Ferenc nevét. S a virágvasárnapi szentmisén Ferenc pápa saját nagyanyja mondását idézve arra emlékeztetett, hogy „a halotti lepelnek nincsen zsebe”, senki sem viheti magával földi vagyonát.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.