Nagyvilág

Börtönbe vitette magát, mert unta a házi őrizetet

Bortonracsok(960x640)(29).jpg (börtönrácsok, )
Bortonracsok(960x640)(29).jpg (börtönrácsok, )

Már nem volt több videojáték, amivel játszhatott volna.

A 11 hónapig tartó házi őrizetre ítélt 19 éves új-zélandi fiatalember büntetéséből már csak egy hónap volt hátra, amikor azzal hívta fel a rendőrséget, hogy inkább börtönbe akar menni – írta a Northern Advocate. A fiatal azt mondta a rendőröknek, hogy már betegre játszotta magát az Xbox játékokkal, és annyira unja magát otthon, hogy a büntetéséből hátralévő egy hónapot inkább a börtönben szeretné eltölteni.

Annyira eltökélt volt, hogy közölte a zsarukkal: ha nem viszik be, meg fogja szegni a házi őrizet szabályait. Végül teljesült kívánsága, és mostanra már a Ngawha börtön vendégszeretetét élvezi – írta az új-zélandi lap.

Az újság az esettel kapcsolatban megjegyezte: a helyi bírák sokszor elmondják, hogy a házi őrizet egyáltalán nem annyira könnyed és kellemes dolog, mint ahogyan azt sokan elképzelik. Ezt a büntetést 2007-ben kezdték el alkalmazni Új-Zélandon. Az elítélteknek folyamatosan a kijelölt épületben kell tartózkodniuk, mozgásukat elektromos lábperecekkel követik. A házi őrizet egyik legnagyobb előnye, hogy lényegesen kevesebb pénzbe kerül az adófizetőknek, mint börtönben tartani egy elítéltet – írta a lap.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik