Nagyvilág

Felakasztotta magát egy terhes polgárőr

„Meg fogok halni. Sajnálom" – ezt az üzenetet küldte a 24 éves Tammy Paterson férjének és szeretőjének is, mielőtt önkezével véget vetett életének.

Tammy Paterson nemrég esküdött fel polgárőrnek és három éve élt házasságban, amikor viszonyt kezdett tanárával, a 36 éves John Lewisszal. Mikor rájött, hogy terhes a férfitól, kétségbeesésében felakasztotta magát – írja a Daily Mail.

A Litvániában született nő néhány évvel ezelőtt költözött Nagy-Britanniába, ahol először egy észak-walesi gyárban kezdett dolgozni. Itt ismerkedett meg későbbi férjével, Ian Patersonnal, akivel 2009-es házasságukat követően egy kislányuk is született. 2011-ben Tammy beiratkozott a helyi Deeside Főiskolára, hogy elvégezzen egy közszolgálati kurzust. Nemrég szerzett polgárőri képesítést.

Házassága Patersonnal az utóbbi időben megromlott, végül tavaly májusban szétváltak útjaik. John Lewis azt mondta a rendőröknek, tudott arról, hogy Patersonnak már van egy lánya, és ismerte a nő lelki problémáit. „Úgy tudtam, elhagyta a férjét. Azt kérdezte tőlem, ha máshogy állnának a dolgok, randiznék-e vele” – mondta a férfi. Állítása szerint ő nem bátorította Patersont, sőt, kijelentette, a tanár-diák viszonyból nem lehet semmi. Később mégis viszonyt kezdtek, amit Lewis azzal magyaráz, hogy mindketten életük egy sérülékeny periódusában voltak, így történhetett meg, aminek nem lett volna szabad. A tanár szerint Tammy először meg akarta tartani a gyereket, később mégis előjegyeztette magát  abortuszra, jövőjüket viszont mindenképp együtt tervezték, a gyerek sorsától függetlenül.

Halála előtt egy héttel Tammy Paterson azt írta férjének, még mindig szereti őt. Az abortuszon nem jelent meg, utolsó üzenete, melyet a férje és Lewis is megkapott, a következő: „Meg fogok halni. Sajnálom.” A nő testét férje fedezte fel, uniformisában akasztotta fel magát az otthonában. A halál körülményeit vizsgálva kiderült, Paterson gyerekkora óta zavart volt, azóta, hogy nevelőapja gyilkosság áldozata lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik