Nagyvilág

Több mint tíz magyar meghalt Egyiptomban

Egy közúti balesetben vesztették életüket. Az áldozatok, sérültek pontos számáról ellentmondó hírek érkeznek.

Az első hírek szerint tíz magyar turista életét vesztette, huszonegy megsérült vasárnap az egyiptomi Hurgada közelében. Ezt egy rendőrségségi vezető közölte. A turistákat szállító busz eddig ismeretlen okból borult fel, amikor a szállodából a hurgadai reptérre szállította volna a turistákat. Voltak információk tizenöt áldozatról is, Magyarország kairói nagykövete pedig előbb 10-12, majd 11-12 halottról és 15-20 súlyos sérültről számolt be. A magyar konzul egy másik diplomatával a baleset helyszínére tart. A nagykövetség kapcsolatban áll az egyiptomi hatóságokkal – tájékoztatta az MTI-t Kveck Péter nagykövet. A külképviselet folyamatosan kapcsolatban áll az egyiptomi hatóságokkal, a rendőrséggel és a mentőkkel, teljes erővel folyik a magyar turisták mentése.

A diplomata szerint egy sérültet légi úton egy kairói katonai kórházba szállítanak, a többieket a hurghadai kórházban látják el. A magyar külképviselet az utazási irodával és az egyiptomi hatóságokkal együttműködve intézi a sérültek és a halálos áldozatok hazaszállítását, folyamatosan kapcsolatban áll az áldozatok hozzátartozóival, zajlanak az azonosítások – tette hozzá Kveck Péter.

A MENA egyiptomi hírügynökség rendőrségi és orvosi forrásokra hivatkozva ugyanakkor azt jelentette, hogy a Hurgada határában vasárnap történt balesetben 11 magyar turista vesztette életét, 27 másik megsérült. Az AP a MENA jelentése alapján szintén 11 halottról írt. Egy egyiptomi lap szerint négy gyerek is van a sérültek között. 

A Best Reisen utazási iroda utasai voltak azok a magyarok, akiket baleset ért vasárnap az egyiptomi Hurghada határán; a balesetben több mint tíz magyar turista életét vesztette és tizenöten-húszan megsérültek – mondta el Zám Tibor. Az utazási iroda irodavezetője az MTI-nek megerősítette, hogy az utazási iroda csoportja több busszal a repülőtérre tartott a hurghadai szállodából, amikor a baleset történt. Az utasokat szállító repülőgépet a Travel Service üzemelteti, a gép az eredeti menetrend szerint 23:40-re érkezett volna Budapestre, de várhatóan csak hajnali 1:10-kor száll le.

Az ITAR-TASZSZ helyi médiaértesülésekre hivatkozva arról számolt be, hogy a busz a vörös-tengeri üdülőhely körgyűrűjén váratlanul felborult. A baleset okának tisztázására folyik a vizsgálat, de a legvalószínűbb, hogy a sofőr jelentősen túllépte az engedélyezett sebességet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik