Nagyvilág

Nem kérték a horvátok Hernádi Zsolt kiadását

A szomszédos ország főügyészsége és igazságügyi minisztériuma is cáfolta a lapértesülést.

Sem a horvát főügyészség (DORH), sem az igazságügyi minisztérium nem kérte Hernádi Zsolt Mol-elnök kiadását – közölte a két horvát igazságügyi szerv szóvivője kedden telefonon az MTI megkeresésére.

Az MTI azzal kapcsolatban kereste meg őket, hogy a Népszabadság keddi számában azt írta, Horvátország jogsegély keretében hivatalosan is kérte Hernádi Zsolt előzetes kiadatását.

A lap több, egymástól független – de meg nem nevezett – forrásból úgy értesült: a horvátok felajánlották, hogy az általuk később átadandó bizonyítékok és a később megadandó kérdések alapján Magyarországon hallgassák ki gyanúsítottként a Mol-vezért. Az újság szerint ez azt sejteti, hogy egyelőre, legalábbis részben felajánlották az eljárás lefolytatását.

Martina Mihordin, a DORH szóvivője közölte, hogy a tárca nem kérte Hernádi Zsolt kiadatását. Ugyanígy válaszolt az MTI-nek Vesna Dovranic, a horvát igazságügyi minisztérium szóvivője. Vesna Dovranic a távirati irodának megerősítette azt is, hogy a kiadatási eljárás lefolytatásában a minisztérium az illetékes szerv.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik