Nagyvilág

Utálja a háborút az első világháború utolsó férfi túlélője

Csütörtökön ünnepli 110. születésnapját az utolsó élő férfi, aki az első világháborúban harcolt.

A nagy-britanniai születésű, jelenleg egy ausztráliai idősotthonban élő Claude “Chuckles” Choules napokkal azt követően tölti be 110. életévét, hogy az utolsó amerikai első világháborús veterán halálával ő lett a konfliktus egyetlen férfi túlélője.

Choules az első világháború kezdetekor még nem töltötte be a sorozáshoz szükséges életkort, ezért elhallgatta valódi korát, mikor csatlakozott a Brit Királyi Haditengerészethez. Később, a második világháborúban az ausztrál haditengerészetnél szolgált.

Az AFP francia hírügynökségnek az idős katona fia elmondta, hogy apja utálja a háborút, és a katonai szolgálatot csupán a megélhetését biztosító munkának tekintette. Az utolsó veterán fia azt is elmondta, apjának a haditengerészetben azt tanították, hogy a német katonák szörnyetegek, később azonban rájött, hogy semmiben sem különböztek a többi harcoló fiataltól.

Choules-on kívül az első világháborúnak még egy női túlélője is van: a jelenleg 110 éves Florence Green a Brit Királyi Légierőnél szolgált, viszont harci feladatokat nem látott el a háborúban.

AJÁNLOTT LINKEK:

Elhunyt az utolsó első világháborús amerikai veterán (Hír24)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik