Nagyvilág

Lövöldözés a frankfurti repülőtéren

Lövöldözés volt szerdán a frankfurti repülőtér 2-es termináljának nyilvános részén. Két ember meghalt, kettő pedig súlyosan megsebesült.

Az első jelentések szerint valószínűleg az áldozatok mindegyike a buszon ülők közül került ki. Egyikük a busz sofőrje volt. A 21 éves koszovói tettest elfogták – közölte a német rendőrség, amely egyelőre nem zárja ki, hogy politikai indíttatású terrorcselekmény történt. A rendőrségnek még nem sikerült megállapítania a pontos tényállást. “A jelek szerint minden a buszon történt” – mondta el Jürgen Linker rendőrségi szóvivő.
A támadás a második legforgalmasabb európai reptér 2-es termináljának egyik nyilvános buszparkolójában zajlott le. Egyelőre azonban nem lehet tudni, hogy a tettes milyen fegyvert használt. Bár a támadás során lövések is eldördültek, a koszovói férfinál egy kést is találtak. Ugyanígy nem világos, hogy a megtámadott buszon hányan tartózkodtak a bűncselekmény pillanatában.

Az amerikai hadseregnek a német nagyváros térségében több nagy bázisa is van, amelyeket egyebek közt logisztikai tranzitállomásként használ afganisztáni és iraki műveleteihez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik