Nagyvilág

Túladagolhatta magát a Narnia producere

Elhunyt Perry Moore, a Narnia krónikái című világsikerű filmtrilógia társproducere, forgatókönyvíró és rendező.

A 39 éves filmes szakembert még csütörtökön hajnalban találta eszméletlenül manhattani lakásuk fürdőszobájában élettársa, Hunter Hill, s bár kórházba szállították, életét már nem sikerült megmenteni.

A korai halál oka egyelőre nem ismert. A The New York Daily News című lap szerint elképzelhető, hogy az OxyContin nevű erős fájdalomcsillapító túladagolása okozta a hátfájásra panaszkodó Moore tragédiáját.

A Narnia krónikái című széria mintegy másfél milliárd dollár bevételt hozott a készítőknek, ezzel a trilógia lett minden idők egyik legsikeresebb filmsorozata.

Moore maga is rendezett filmet, például 2008-ban a Lake City című drámát Sissy Spacekkel a főszerepben, társrendezője volt a Maurice Sendak gyermekkönyvíróról szóló dokumentumfilmnek, és ő írta az első Narnia-filmhez szánt illusztrált bestsellerkönyvet.

Fő szenvedélye azonban a közönség által is jól fogadott, Hero című 2007-es díjnyertes ifjúsági regénye volt, amelyben megalkotta a természetfölötti képességekkel rendelkező tizenéves homoszexuális szuperhős alakját, hogy úgymond a melegek végre ne csak mellékfiguraként, áldozatként vagy burkolt formában tűnjenek fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik