Nagyvilág

Tunézia – újabb összecsapások, újabb halottak

Meghalt egy fiatal férfi, többen pedig megsebesültek vasárnap, amikor összecsapások törtek ki kormányellenes tüntetők és a biztonsági erők között a Tunézia déli részén lévő Kebili városában.

Az áldozatot állítólag egy könnygázgránát találta el. Összecsapások voltak az északnyugati Kefben is, ahol egy tömeg megostromolta, kifosztotta, majd felgyújtotta a város rendőrkapitányságát. Arról nincs hír, hogy Kefben vannak-e áldozatai a zavargásoknak.

Kefben szombaton négyen haltak meg a zavargásokban, és a városba katonaságot vezényeltek. Egy szakszervezeti aktivista szerint pánik tört ki a gyújtogatás után a helybeliek között vasárnap. A rendőrkapitányság támadói dokumentumokat és számítógépeket vittek el, mielőtt lángba borították az épületet és több rendőrkocsit is felgyújtottak.

Helyi jelentések szerint a rendőrkapitány miatt törtek ki az újabb zavargások. Azzal vádolják, hogy visszaélt a hatalmával, ezért azonnali menesztését követelik. Állítólag a rendőrkapitány szombaton pofon ütött egy tüntetőt, és ekkor szabadultak el az indulatok. A rendőrök tüzet nyitottak, két fiatal a helyszínen, ketten pedig a kórházban haltak meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik