Nagyvilág

Magyarok nincsenek veszélyben

Egyelőre nincs hír arról, hogy magyar turisták veszélyben lennének a forrongó észak-afrikai országokban, Egyiptomban és Tunéziában.

A térségbe utaztató három nagy magyar iroda közül csak a Kartago Tours volt elérhető telefonon szombaton, ott arról számoltak be, hogy folyamatosak a repülések Egyiptomba, jelenleg is körülbelül 200 utas tartózkodik ott. A cég a Külügyminisztérium tanácsainak megfelelően leállította az egynapos kairói látogatásokat az üdülőhelyekről, a tunéziai turnusok pedig március végéig szünetelnek.

Az utazási irodák számára a Külügyminisztérium állásfoglalása a mérvadó, s Egyiptom még nincs az utazásra nem ajánlott országok listáján – mondta el a Független Hírügynökségnek a Magyar Utazási Irodák és Utazásszervezők Szövetségének elnöke. Molnár Gabriella nem tud arról, hogy magyar turista veszélyben lenne Egyiptomban vagy Tunéziában, az ottani üdülőhelyek távol vannak a forrongó nagyvárosoktól. Utóbbi ország esetében a MUISZ elnöke a Kartago Toursról tudja úgy, a három nagy térségi utaztató közül leállította a charterjáratokat.

Ezt a Kartago ügyfélszolgálatán megerősítették. Ahogyan azt is, hogy az egyiptomi üdülőhelyekről semmilyen rossz hír sem érkezett eddig. Egyiptomba zökkenőmentesek a charterek, vasárnap is indul egy csoport, folyamatosan körülbelül 200 utasuk tartózkodik ott. Az iroda a Külügyminisztérium intencióit követi: az egyiptomi üdülőhelyekről a Kairóba tervezett egynapos látogatásokat leállította, a tunéziai utakat pedig már a tárca ajánlásának kibocsátása előtt felfüggesztette március végéig.

A Best Reisen call centere egyáltalán nem érhető el a megadott telefonszámokon, a Neckermann segélyvonalán az automata visszahívást ígért, ami eddig nem történt meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik