Nagyvilág

Elfogtak egy olasz maffiafőnököt

Olaszországban letartóztattak egy maffiafőnököt, aki 1999 óta rejtőzködik a hatóságok elől, és rajta van a harminc legkeresettebb szökevény listáján - jelentette be a rendőrség.

A 38 éves Gerlandino Messinát a szicíliai Favara városban fogták el. Több gyilkosságért és bűnszövetkezetben való részvétellel vádolják. Egyes olasz sajtójelentések szerint Messina a szicíliai maffia, a Cosa Nostra kettes számú vezetője, Matteo Messina Denaro mögött.

Az olasz rendőrség több magas rangú maffiafőnököt tartóztatott le az utóbbi hónapokban. A belügyminisztérium közleménye szerint a harminc legveszélyesebb “keresztapa” közül huszonnyolc már rácsok mögé került. A sajtó úgy tudja, hogy a bűnözők listájára – amelyet a hatóságok folyamatosan frissítenek – újabb nevek kerültek fel, így tizenhat maffiózó még mindig szabadlábon garázdálkodik.

Nem kapták még el a 16 éve körözött Denarót sem, akit Playboy Bossnak “becéznek”, mert szereti a luxusautókat, az aranyórákat és szoknyabolond. Az ötvenes éveiben járó Denaro állítólag 2006 után vette át a Cosa Nostra vezetését, miután letartóztatták Bernardo Provenzanót. A több mint ötven gyilkosság elkövetésével vádolt Denaro a szicíliai maffia új generációjához tartozik, s gyakorta éri az a vád, hogy túl kegyetlen, és nem tartja tiszteletben a bűnszövetkezet becsületkódexét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik